مناطق آزاد در سال ۹۸

مزاحمت مالیاتی برای مناطق آزاد!

مزاحمت مالیاتی برای مناطق آزاد! ساسان گستر: اصلاح معافیت های مالیاتی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در شرایطی كه یكی از مشوق های اصلی سرمایه گذاری در این مناطق بوده و از قوانین مربوط به آنهاست سبب اختلاف نظرها و چالش هایی بین مسئولان مربوطه در مناطق آزاد، دولت و مجلس شد؛ موضوعی كه هنوز تصمیم نهایی در مورد آن اتخاذ نشده است.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، هم اكنون طبق تبصره ماده (۵۲) قانون مالیات بر ارزش افزوده، قانون و مقررات مناطق آزاد تجاری - صنعتی و همین طور قانون تشكیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی بعنوان یكی از موارد استثناء عدم شمول از قانون مطرح است.
بر این اساس، سالهاست كه مناطق آزاد طبق قوانین مربوط به اداره خود از معافیت مالیاتی ۲۰ و همین طور مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند، ولی با ورود دولت برای اصلاح معافیت های مالیاتی و مشمولیت قسمتی از این معافیت ها، موضوع اصلاح معافیت ها در مناطق آزاد نیز مورد توجه قرار گرفت كه در جریان بررسی لایحه اصلاح مالیات های مستقیم در دستور كار قرار دارد.
اما نه فقط موافقتی از طرف مسئولان در مناطق آزاد درباره اصلاح مالیاتی این مناطق وجود نداشت، بلكه بارها مخالفت خودرا اعلام و آنرا تهدیدی برای ادامه فعالیت در مناطق آزاد دانستند.
این در حالیست كه برمبنای ماده(۵) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، سازمان های مناطق و شركت های وابسته از شمول مقررات و قوانین حاكم بر شركت های دولتی و سایر مقررات عمومی دولت همچون قوانین بودجه سنواتی مستثنی بوده و از بودجه عمومی كشور استفاده نمی كنند و به صورت خودگردان اداره می شوند؛ بدین جهت مسئولان مناطق آزاد تاكید دارند «كه وضع هرگونه عوارض مانند مالیات بر ارزش افزوده از جانب دستگاه های دولتی سرزمین اصلی به محدوده مناطق و واریز وجوه دریافتی به خزانه داری كل كشور برخلاف قانون خواهد بود، بدین سبب دریاهرگونه عوارض از فعالین اقتصادی و یا دریافت كنندگان خدمات از این مناطق تنها در صلاحیت سازمان های مناطق آزاد بوده و هیچ كدام از دستگاه های اجرایی كشور حق ورود و دخالت در امور داخلی این مناطق را نخواهند داشت. »
از طرف دیگر، مهمترین دلیل مستثنی شدن قانون و مقررات مناطق آزاد از قوانین عام كشوری و اعطای برخی مزیت ها و معافیت ها به این مناطق همچون معافیت مالیاتی را، ایجاد انگیزه مضاعف برای جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، اطمینان خاطر و ارائه تضمین امنیت سرمایه گذاری با ثبات قوانین و مقررات جهت استمرار و ادامه فعالیت سرمایه گذاران در این مناطق است، دانسته و معتقدند كه در صورت ایجاد هرگونه خدشه، تغییر یا عدم ثبات در قوانین، زمینه فرار و مهاجرت سرمایه و سرمایه گذاران موجود به مناطق امن تر و مطمئن كشورهای همسایه و یا سایر مناطق كه انواع امكانات و امتیازات قانونی برای آنها برقرار است وجود دارد و این مساله در شرایط خاص ایران كه نیاز به جذب سرمایه گذار دارد، ابعاد منفی به دنبال خواهد داشت.
ولی با وجود مخالفت هایی كه وجود داشت اظهارات پارسا- رئیس سازمان امور مالیاتی - از این حكایت داشت كه قرار نیست معافیت های مالیاتی در هشت منطقه آزاد تجاری و صنعتی و حدود ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی به مانند گذشته پابرجا بماند، وی تاكید داشت كه سازمان امور مالیاتی با معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای مقاصد غیر صادراتی مخالف است.
با این وجود آخرین اظهارات مرتضی بانك - مشاور رئیس جمهور و رئیس شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی - در ایام پایانی سال قبل در مورد آخرین وضعیت بررسی لایحه اصلاح مالیات های مستقیم و تصمیم گیری برای مالیات مناطق آزاد نشان داد كه توافق هایی در مورد حفظ معافیت ۲۰ ساله در دولت وجود دارد، ولی معافیت مالیات ارزش افزوده هنوز در مجلس تعیین تكلیف نشده است.
در هر صورت، تعیین تكلیف نهایی اصلاح معافیت مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به سال جاری موكول شده است و همچنان معین نمی باشد كه ادله و قوانین این مناطق یا پیشنهاد و تصمیم دولت كدام یك نهایی و عملی خواهد شد.




منبع:

1399/01/05
23:36:26
5.0 از 5 امتیاز
3357
تگهای خبر: ارز , بانك , خدمات , دستگاه
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات