آغاز صادرات نفت ایران از پایانه جاسك

آغاز صادرات نفت ایران از پایانه جاسك به گزارش ساسان گستر طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک با بهره مندی حداکثری از توان شرکتهای ایرانی به ثمر نشست و صادرات نفت کشور از پایانه جاسک برای اولین بار عملیاتی شد.



به گزارش ساسان گستر به نقل از وزارت نفت، فرایند رسمی بارگیری و صادرات اولین محموله نفت خام از پایانه جاسک امروز (پنجشنبه، ۳۱ تیرماه) با فرمان رئیس جمهوری آغاز و هدف دیرینه متنوع سازی مبادی صادرات نفت کشور محقق شد.
اجرای طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک با حدود ۲ میلیارد دلار اعتبار مصوب با هدف ایجاد ظرفیت انتقال روزانه یک میلیون بشکه نفت خام و ذخیره سازی و صادرات آن از راه پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت، تمرکززدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال زایی در سواحل مکران اجرا می شود که تابحال ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه نفت (در روز) بوجود آمده است و این ظرفیت به تدریج و در آینده ای نزدیک به روزانه یک میلیون بشکه می رسد.
سهم بیشتر از ۹۰ درصدی ساخت داخل و استفاده حداکثری از توان پیمانکاران و سازندگان ایرانی از مهم ترین خصوصیت های این طرح ملی به شمار می آید به صورتی که در راه اجرای آن، ۲۵۰ پیمانکار و تولیدکننده داخلی مشارکت داشته اند و با اتکا به توانمندی های داخلی، برخی از تجهیزات و کالاهای مورد نیاز این طرح برای اولین بار در کشور ساخته شده است که همچون آن میتوان به ساخت تختال، ورق و لوله متناسب با سیال ترش، مواد اولیه پوشش لوله FBE، پمپ های غول پیکر ۲.۷ مگاواتی BB۳، شیرهای موتوری ۴۲ اینچ کلاس ۹۰۰ و سیستم کنترل تمام ایرانی اشاره کرد؛ طبیعی است اتکای حداکثری به ظرفیت های داخلی صرفه جویی های کلان ارزی هم برای کشور به دنبال داشته است.
ویژگی قابل توجه دیگری که در این طرح ملی خودنمایی می کند، ساخت و راه اندازی حدود هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام طی کمتر از ۲ سال با اتکای کامل به توانمندی های داخلی است که این عملیات جهادی هم در دل خود رکوردهایی نظیر ۲۵۰ کیلومتر لوله گذاری طی یک ماه و یا ۴۵۰ کیلومتر تست هیدرواستاتیک طی یک ماه را بر جای گذاشته است. بخش فراساحلی این طرح هم با همت شبانه روزی و تنها طی چندماه عملیاتی شده است.
این طرح که در آینده با تکمیل و توسعه و همگامی با راه اندازی پالایشگاه ها و پتروشیمی ها می تواند سبب آبادانی، تولید و رونق فعالیتهای اقتصادی در منطقه مکران شود، تا رسیدن به مرحله کنونی برای بالغ بر پنج هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۵ هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی کرده که در تمام مراحل کار، سهم نیروهای بومی قابل توجه بوده است.
طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک که از سنوات گذشته تاکنون، همواره از طرح های اولویت دار و استراتژیک نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است، طی سالهای اخیر در دستور کار جدی وزارت نفت قرار گرفت و به رغم مشکلات و فشارهای ناشی از تحریم و با وجود شیوع کرونا که بعضاً خیلی از کسب و کارها را در سطح کشور متوقف کرد و یا به تعطیلی کشاند، با حمایت دولت و راهبری وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران (به کارفرمایی شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت نفت و گاز پارس) و با همت جهادی و شبانه روزی صنعتگران داخلی و کارکنان توانمند صنعت نفت به مرحله اجرا درآمد و الان در واپسین روزهای کاری دولت دوازدهم به ثمر نشسته است. این طرح و تداوم پیگیری ها برای توسعه صنایع در منطقه مکران، بی گمان می تواند آغازی بر آخر محرومیت ها در این منطقه باشد.


منبع:

1400/05/01
11:46:26
5.0 از 5 امتیاز
497
تگهای خبر: ارز , اشتغال , بارگیری , پالایشگاه
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات