مالیات معاملات مکرر مسکن چقدر است؟

مالیات معاملات مکرر مسکن چقدر است؟ به گزارش ساسان گستر، لایحه مالیات بر انجام معاملات مکرر واحدهای مسکونی و اراضی با کاربری مسکونی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه سالجاری برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، رئیس جمهور در ابتدای این لایحه که خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی آورده است که لایحه مالیات بر انجام معاملات مکرر واحدهای مسکونی و اراضی با کاربری مسکونی که با پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در جلسه ۳۰ فروردین ماه هیات وزیران با قید دو فوریت به تصویب رسیده است برای انجام تشریفات قانونی تقدیم می شود.
در مقدمه توجیحی لایحه مذکور ذکر شده است که این لایحه به منظور مدیریت بازار مسکن و نقل و انتقال مکرر واحدهای مسکونی و زمین با کاربری مسکونی و همینطور کنترل تورم در حوزه های یاد شده از راه وضع مالیات های مشخص آماده شده است.
طبق ماده ۸۰ مکرر تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که مبادرت به تملک واحد مسکونی یا زمین با کاربری مسکونی از هر طریق همچون خرید و فروش، حبه، صلح و وکالت بعد از این قانون می کنند در صورتیکه نسبت به انتقال مالکیت از هر طریق به شخص حقیقی یا حقوقی دیگر در کمتر از سه سال بعد از تاریخ تملک اقدام نمایند مشمول مالیات بر معاملات مکرر به نرخ های زیر می شوند:
۱_ تا یکسال بعد از مالکیت مشمول مالکیت به میزان ۶۰ درصد مابه التفاوت قیمت زمان تملک و انتقال مالکیت
۲_ بیشتر از یکسال تا دو سال بعد از مالکیت مشمول مالیات به میزان ۴۰ درصد مابه التفاوت قیمت زمان تملکو انتقال مالکیت
۳_ بیشتر از دو سال تا سه سال بعد از مالکیت مشمول مالیات به میزان ۲۰ درصد مابه التفاوت قیمت زمان تملک و انتقال مالکیت
تبصره ۱: انتقال مالکیت در موارد زیر مشمول مالیات مبحث این ماده نخواهد شد:
۱_ انتقال مالکیت به باعث ارث
۲_ املاک و اراضی انتقال یافته ناشی از تملیک از محل اجراییه و یا آرای محاکم قضایی و یا قهری
۳_ انتقال مالکیت به دولت و شهرداری ها
۴_ انتقال بلاعوض برای انتقال دهنده
تبصره ۲: در انتقال املاک به صورت بلاعوض انتقال گیرنده مشمول مالیات بر درآمد اتفاقی است.
تبصره ۳: در صورتیکه فرد حقیقی در یک خانوار یا شخص حقوقی صرفاً مبادرت به تملک یک واحد مسکونی یا یک قطعه زمین با کاربری مسکونی کند در صورت انتقال مالکیت همان ملک مشمول مالیات این مورد نخواهد شد.
تبصره ۴: عرضه وکالت برای املاک مبحث این ماده انتقال مالکیت تلقی می شود. درصورتیکه متعاقبا ملک مورد وکالت به نام وکیل انتقال یابد از این بابت مشمول مالیات نخواهد بود.
تبصره ۵: ثبت نقل و انتقال قطعی املاک مشمول مالیات مبحث این ماده پیش از پرداخت مالیات متعلق ممنوع می باشد.
تبصره ۶: املاکی که در اجرای این ماده مشمول مالیات بر معاملات مکرر شده اند از بابت انتقال مشمول مالیات دیگری نخواهند بود.
تبصره ۷: کلیه عقود و معاملات راجع به حقوق، عین و منافع اموال غیرمنقول ثبت شده و دارای سند رسمی از قبیل انتقال مالکیت، رهن، اجاره برای مدت بیشتر از دو سال پیش فروش ساختمان شامل اینکه به صورت سهمی از کل عرصه و یا عیان باشد و تعهد به انجام کلیه موارد مذکور باید در دفاتر اسناد رسمی و با قیمت مورد معامله به صورت واقعی به ثبت برسد.
تبصره ۸: وکالت در فروش و انتقال مالکیت و عزل وکیل در مورد اموال غیرمنقول دارای سند رسمی باید در دفتر الکترونیک املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت گردد.
تبصره ۹: شاغلان به معاملات املاک مکلفند بعد از مذاکره مقدماتی نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه الکترونیک ثبت احوال اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
تبصره ۱۰: آئین نامه اجرایی این ماده مشتمل بر مواردی همچون نحوه عرضه اطلاعات برخط نقل و انتقال املاک مبحث این ماده به سازمان امور مالیاتی شامل اطلاعات متعاملین، ارزش معامله، زمان انجام نقل و انتقال و سایر اطلاعات مورد نیاز و همینطور تکالیف سایر دستگاه ها و نهادها در اجرای این ماده حداکثر سه ماه تا تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت کشور و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.




منبع:

1402/02/28
12:37:10
5.0 از 5 امتیاز
256
تگهای خبر: ارز , بازار , خرید و فروش , دستگاه
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات