در گزارش ساسان گستر مطرح شد

زنگنه به اظهارات 2سال پیش خود پایبند نیست، چرخش مواضع به سبك ژنرال

زنگنه به اظهارات 2سال پیش خود پایبند نیست، چرخش مواضع به سبك ژنرال ساسان گستر: یك كارشناس صنعت نفت اظهار داشت: وزیر نفت 2سال پیش در صحن علنی مجلس اظهار داشت كه برای عزت كشور باید از آبروی خود گذشت اما حالا می گوید برای دورزدن تحریم كاری نمی كند چون از زندان رفتن می ترسد.


سینا قاضی زاده، كارشناس صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور می كوشد شكاف دیدگاه میان خود و وزیر نفت را پر كند ولی تفاوت گفتار این دو مقام دولتی نشان داده است حجم اختلاف نظرات بیشتر از چیزی است كه همواره تكذیب می شود. بعنوان نمونه، وی در تاریخ ۲۲ مهر ۹۷ و در مراسم روز جهانی استاندارد گفته بود راهكارهایی برای انتقال درآمد فروش نفت داریم ولی زنگنه طی چند ماه اخیر مدام از سخت شدن انتقال پول نفت و قفل بودن این مهم سخن گفته است كه در تقابل با اظهارات جهانگیری قرار دارد. وی ادامه داد: البته نباید این نكته را از قلم انداخت كه وزیر نفت مدام از سخت شدن صادرات نفت سخن گفته است؛ درحالی كه پیش تر گفته بود آمریكا در كاهش شدید صادرات نفت ایران شكست می خورد. بعنوان مثال وی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۹۷ در گفت و گوی ویژه خبری گفته بود «ایران امروز با ۲۰ سال پیش در این زمینه قابل مقایسه نیست؛ من معتقدم با خروج آمریكا از برجام اتفاق قابل ذكری در صادرات نفت و میعانات برای ما نخواهد افتاد». با این وجود، وی در تاریخ ۲۸ خرداد امسال در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «شرایط امروز از نظر فروش نفت، مبادلات تجاری و انتقال ارز، سخت تر از زمان جنگ است؛ امروز، هیچ نفتی نمی توانیم بفروشیم، حتی اگر بفروشیم، پولش را نمی توانیم بیاوریم؛ برای خرید و فروش كالاهای دیگر همچون فرآورده های نفتی هم، با مشكل مواجه هستیم؛ آمریكا در شرایط كنونی در هیچ زمینه ای مقابل ملت ایران كم نگذاشته است». قاضی زاده افزود: این عقب نشینی زنگنه برای توصیف شرایط سخت فروش نفت را باید با شاخص فرمایشات مقام معظم رهبری سنجید؛ رهبر معظم انقلاب بارها از خطر ناامیدی و اظهارات دشمن شادكن فرموده اند؛ ایشان در تاریخ ۷ خرداد ۹۷ این مهم را خاطرنشان كرده و گفتند: كسانی كه یأس و نومیدی به جامعه پمپاژ می كنند، امكان دارد دشمن نباشند، اما حتما كار آنها، همان كار دشمن است. ایشان در تاریخ ۱۱ اردیهشت ۹۸ هم از ضرورت آرایش جنگی مدیران كشور گفتند كه همین موضوع، دستمایه چند انتقاد تیز و تند از وزیر نفت شد بطوری كه وزیر نفت شخصاً به آنها در چارچوب یادداشت پاسخ داد؛ یكبار به عزت الله ضرغامی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و یكبار دیگر به سعید جلیلی دیگر عضو مجمع تشخیص كه متن این یادداشت ها نشان از عصبانیت زنگنه داشت.

كلید واژه ای به نام زنجانی این كارشناس صنعت نفت اظهار داشت: با وجود این، هرگاه انتقادی از زنگنه مطرح می شود وی به سراغ بابك زنجانی می رود و رسانه های همسو با وزارت نفت نیز با ضریب دادن به اظهارات وی، گزارش ها و خبرهای متنوعی را از فشار زنجانی و حامیان وی به وزیر نفت منتشر می كنند. مصاحبه اخیر وزیر نفت با خبرگزاری خانه ملت و تاكید زنگنه برای به زندان نرفتن، نشان داده است وزیر كهنه كار نفت اهتمام دارد با كلید واژه زنجانی هزینه انتقادات را افزایش داده و از طرفی، این مفهوم را جا بیاندازد كه در صورت هر نوع برخوردی با وی، باید ریشه آنرا در تحركات بابك زنجانی جستجو كرد. انتقاد قوه قضائیه از یك سیاسی كاری وی گفت: چندی قبل كه علیرضا رحیمی یكی از نمایندگان مجلس در فضای مجازی از دیدار چند نماینده مجلس با بابك زنجانی خبر داد، خیلی از رسانه های همسو با زنگنه، از نفوذ زنجانی در بهارستان نوشتند و اینگونه القا كردند كه همه فشارها به زنگنه در مجلس، توسط زنجانی اداره می شود. اندكی بعد اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه با انتقاد از این گونه خبرسازی ها به تنویر سوژه پرداخت و با ریختن آب پاكی روی دست وزارت نفت اظهار داشت: این دیدار در سال ۹۷ رخ داد. آن دیدار هم تحت عنوان دیدارِ نمایندگان نبوده، یك هیاتِ مركبی از قوه قضائیه، بعضی از نمایندگان كه در كمیسیونِ قضائی مجلس بودند و بعضی از نمایندگان وزارت نفت از ناحیه دولت و تیم كارشناسی در جهت پیگیریِ مطالبات دولت از این متهم بازدید نمودند. وی اظهار داشت: چرا نمی گویند كه نمایندگانی از وزارت نفت با بابك زنجانی ملاقات داشتند؟ بر طبق یك تدبیر و درجهت ردیابیِ اموال و مطالبات به جهت اینكه مشخص شود وی در خارج از كشور چه اموالی دارد و اگر اموالی دارد، مسیرِ بازگشتِ این اموال به داخل كشور چگونه خواهد بود، یك تیمِ مركب در زندان این مساله را بررسی كردند. در این دیدار با قاضی پرونده و قاضی دادگاه و هم با خودِ شخص صحبت كردند. تیمی كه بازدید داشتند تركیبی بوده است؛ اینگونه نبوده كه یك ارتباطِ خاصی مثلاً یك نماینده مجلس یا دو نماینده مجلس به صورت ویژه با بابك زنجانی داشته باشند.

فرار به جلو قاضی زاده با اشاره به اینكه نگاهی به اتفاقات یك سال اخیر وزارت نفت نشان داده است گویا عزمی برای مقابله با تحریم ها وجود ندارد، اشاره كرد: همین مساله سبب تشدید فشارها به وزیر نفت شده است بطوریكه حسن روحانی نیز طی این مدت كه انتقادها از زنگنه افزایش یافته است، ترجیح داده از وزیر نفت خود دفاع نكند تا این مسئولیت بر دوش علی ربیعی، سخنگوی دولت و اسحاق جهانگیری معاون اول وی باشد. وی اظهار داشت: برخی از نمایندگان مجلس هم به پشتیبانی از زنگنه مشغول هستند ولی با این اوصاف، شیخ الوزرا بجای تمركز بر سوژه فروش نفت، به طور مستقیم و بی محابا انرژی خودرا صرف پاسخ دادن به هر انتقادات كوچك و بزرگی می كند و با اظهارات خود، به حجم حاشیه ها می افزاید كه چنین فضایی، گواه خوبی است برای بازماندن وزارت نفت در جنگ اقتصادی با آمریكا. وزیر نفتی كه كمتر از دو سال پیش، از آبرو گذاشتن برای عزت كشور سخن گفته بود برای اولین بار رسماً اعلام نمود از زندان رفتن می ترسد و دوست ندارد بعد از اختتام خدمتش به جرم دور زدن تحریم ها راهی زندان شود؛ موضوعی كه نشان داده است زنگنه به اظهارات دو سال پیش خود پایبند نیست.


منبع:

1398/04/11
13:42:41
5.0 از 5 امتیاز
4508
تگهای خبر: آمریكا , ارز , انرژی , حامی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات