وزیر راه و شهرسازی:

جمعیت پذیر کردن مناطق ساحلی مکران گام اصلی در توسعه این مناطق است

جمعیت پذیر کردن مناطق ساحلی مکران گام اصلی در توسعه این مناطق است به گزارش ساسان گستر وزیر راه و شهرسازی ضمن اشاره به اهمیت توسعه سواحل مکران اظهار داشت: وجود جاذبه های گردشگری مختلف در مناطق ساحلی مکران، زمینه را برای جذب توریستهای داخلی و خارجی در این مناطق فراهم نموده و کمک شایانی در توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق فراهم می آورد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی پیام خویش را به پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس رساند.
به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، سحرتاج بخش، رئیس سازمان هواشناسی کشور پیام قاسمی وزیر راه و شهرسازی را در جلسه قرائت کرد: توسعه پایدار سواحل کشور بعنوان یکی از اولویت های برنامه های دولت در سالهای اخیر توسط نهادها و زیر مجموعه های آن پیگیری و مورد توجه قرار گرفته است.
تاکید مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهور در خصوص تسریع در توسعه سواحل مکران، اهمیت این منطقه را در برنامه های توسعه ای کشور دو چندان کرده است و برای رسیدن به این امر بایدگام های مهمی در این حوزه برداشته شود که اصلی ترین آنها، جمعیت پذیر کردن مناطق ساحلی مکران است. لازمه افزایش جمعیت ساکن در مناطق ساحلی تأمین و توسعه زیرساخت های اولیه مورد نیاز است که تأمین آب آشامیدنی یکی از این موارد است.
وجود ذخایر عظیم آب دریا در مجاورت مناطق ساحلی، تأمین آب آشامیدنی با استفاده از تاسیسات آب شیرین کن را توجیه می کند. این اقدام می تواند علاوه بر تأمین آب مورد نیاز جوامع شهری، برای مصارف صنایع مستقر در این مناطق هم مورد استفاده قرار گیرد که قدم دیگری در توسعه پایدار مناطق ساحلی مکران است. همچون صنایعی که می تواند در مدت زمان کوتاه باعث رونق اقتصادی مناطق ساحلی شود صنعت توریسم است.

وجود جاذبه های گردشگری مختلف در مناطق ساحلی مکران، زمینه را برای جذب توریستهای داخلی و خارجی در این مناطق فراهم نموده و کمک شایانی در توسعه اقتصادی و اجتماعی این مناطق فراهم می آورد. عامل دیگری که در توسعه اقتصادی منطقه مکران نقش مهمی ایفا می کند، عبور کریدورهای بین المللی از منطقه مکران است.
حمل و نقل ترانزیتی از این منطقه از مسیر بندر چابهار به استان خراسان شمالی و کشور ترکمنستان، که مسیر انتقال کالاهای تجاری کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد است، منبع درآمد مهمی برای منطقه است که این امر با ایجاد زیرساخت های لازم در راه یاد شده فراهم خواهد شد. برای بهره برداری مناسب از این کریدور، توسعه بنادر موجود در منطقه مکران امری لازم و ضروری به نظر می آید.

بنادر بعنوان مجرای تبادل کالا از راه حمل و نقل دریایی عاملی مهم در ایجاد ثروت و همینطور تسهیل کننده استقرار صنایع در مناطق ساحلی و در نتیجه افزایش اشتغال هستند. بنادر چابهار و جاسک مهم ترین بنادر موجود در سواحل مکران هستند که توسعه ظرفیت های این بنادر و زیرساخت های حمل و نقل متصل به آنها به روند توسعه پایدار منطقه کمک می نماید.
برای برداشتن گام های فوق در راه توسعه پایدار سواحل مکران، انجام مطالعات پایه و مهندسی در رشته های مختلف علوم دریایی، امری لازم و ضروری به شمار می آید. همسو کردن این مطالعات برای اهداف مهم توسعه ای در کشور نظیر سواحل مکران، می تواند از راه بسترهای مناسب صورت گیرد. برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس با شعار توسعه دریا محور با این هدف صورت گرفته و امید است بتواند زمینه را برای عرضه آخرین دستاوردهای علمی در جهت برنامه ریزی مناسب برای توسعه این منطقه فراهم نماید.




منبع:

1400/11/04
22:32:38
5.0 از 5 امتیاز
526
تگهای خبر: اشتغال , ترانزیت , دولت , صنایع
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات