سولفات چیست و آیا بر سلامتی تاثیر گذار است

سولفات چیست و آیا بر سلامتی تاثیر گذار است با توجه به کاربرد سولفات در حوزه های مختلف این سوال برای اکثریت افراد پیش میاد که آیا بر سلامتی انسان و بر محیط زیست تاثیر می گذارد؟ از این رو، ما در این مقاله تصمیم گرفتیم، درباره تاثیر سولفات بر سلامتی اشاره کنیم.


سولفات یکی از مواد شیمیایی است که کاربردهای بسیار متعددی در صنعت، کشاورزی، لوازم آرایشی بهداشتی و ... دارد. این ماده، دارای ترکیبات و انواع مختلفی است که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارد. با توجه به کاربرد این ماده در حوزه های مختلف این سوال برای اکثریت افراد پیش میاد که آیا سولفات بر سلامتی انسان و بر محیط زیست تاثیر می گذارد؟ از این رو، ما در این مقاله تصمیم گرفتیم، درباره تاثیر سولفات بر سلامتی اشاره کنیم.

اثرات سولفات بر سلامتی

سولفات به خودی خود تاثیر منفی نداشته و اغلب ترکیبات آن در موادی به کار می رود که به صورت مستقیم با زندگی و سلامت افراد در ارتباط است. اما ترکیبات سولفات که به طور دقیق اندازه گیری نشده باشد و بیش از اندازه استفاده مصرف شود، منجر به بروز مشکلاتی مانند دل پیچه، تحریک روده، درد روده، خشک کردن پوست و یا درماتیک می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با مضرات سولفات اینجا را کلیک کنید.

اما نکته قابل توجه در این است که سولفات ها محرک پوست و مو هستند اما سرطان زا نیستند. اگر برای پوست سر خود برای مدت طولانی از ترکیبات غلیظ و خالص سولفات دار استفاده کنید، پس از مدتی پوست تحریک شده، قرمز و متورم می شود. ورود این شامپوها به چشم به دلیل وجود سولفات باعث التهاب، قرمز شدن و سوزش چشم ها می شود. همچنین می تواند موها را بسیار خشک و شکننده کند.

تاثیر سولفات روی سلامتی بر 3 دسته زیر تقسیم بندی می شود:

  • سولفات ها ترکیبات غیر سرطان زا بوده و ایمن هستند.
  • در مواد مختلف اگر میزان سولفات کمتر از 2 درصد باشد، باعث ایجاد حساسیت و التهاب نیز نخواهد شد.
  • هر چه غلظت سولفات از 2 درصد بیشتر باشد، خاصیت تحریک کنندگی آن برای پوست بیشتر خواهد بود.

تاثیر سولفات بر محیط زیست

برای استخراج سولفات از طبیعت فرآیندهایی انجام می شود که می تواند منجر به آزاد شدن کربن و یا مواد دیگر در طبیعت شود. رها شدن این مواد در آب می تواند منجر به اسیدی شدن و باعث آلوده شدن محیط زیست شود. در موارد دیگر، برای استخراج این ماده شیمیایی از منابع گیاهی مانند درخت نخل و یا روغن پالم استفاده میگردد. میزان استخراج بالای سولفات از این منابع طبیعی موجب نگرانی برای از بین رفتن جنگل های گرمسیری شده است. همچنین، وجود سولفات در آب فاضلاب می تواند زندگی موجودات آبزی را با خطر جدی روبه رو کند.

سولفات کجا یافت می شود؟

سولفات ها به طور طبیعی توسط میکرو ارگانیسم های بی هوازی که به آن ها باکتری های کاهنده اکسیژن نیز گفته می شود، تولید می شوند. این باکتری ها معمولا در دریچه های آتشفشانی، رسوبات اقیانوس ها و دریاها زندگی می کنند. از این رو، به صورت طبیعی سولفات ها در این مکان ها پیدا می شوند. اما آیا ما برای دسترسی به سولفات باید به دهانه آتشفشان ها و یا اقیانوس ها برویم؟ خیر! برای تولید سولفات های مختلف، این ماده را اکسیدهای فلزی، هیدروکسیدهای فلزی و یا خود فلزات ترکیب کرده و انواع مختلف سولفات تهیه می شود.

 

انواع سولفات و کاربردهای آن ها

همانطور که در بخش بالا نیز اشاره شد، سولفات ها دارای ترکیبات گسترده ای هستند که هر کدام از آن ها کاربردهای خاص خود را دارند.

  1. سولفات کلسیم: این نوع سولفات، فرم طبیعی ماده معدنی سولفات کلسیم هیدراته است که در تولید پلاستر مورد استفاده قرار می گیرد. هر ساله به طور میانگین حدود 100 میلیون تن از این سولفات در صنعت ساختمان سازی استفاده می شود.
  2. سولفات مس یا ویتریول آبی: این سولفات یک قارچ است و در صنعت آبکاری و کشاورزی به عنوان الکترولیت کاربرد دارد. سولفات منزیوم یا نمک اپسوم به عنوان کود کشاورزی و در حمام های درمانی استفاده می شود.
  3. سولفات آلومینیوم: این ماده معمولا به عنوان یک منعقد کننده در صنعت تصفیه آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر سولفات آلومینیوم، منعقد کننده های دیگری هم هستند که برای تصفیه آب استفاده می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله آشنایی با مواد طبیعی مورد استفاده در تصفیه آب و منعقد کننده ها را مطالعه نمایید.
  4. سولفات آهن: این ترکیب رایج ترین نوع در میان مکمل های معدنی است که در مصارف صنعتی، کشاورزی و دارویی کاربرد دارد. این ترکیب به نام ویتریول سبز نیز شناخته می شود.
  5. سولفات سدیم: این ترکیب از پر مصرف ترین مواد شیمیایی در جهان می باشد و در شیشه سازی، تولید کاغذ و تولید محصولات شوینده مورد استفاده قرار می گیرد.
  6. سولفات روی: این ماده شیمیایی که به ویتریول سفید نیز معروف است، به عنوان افزودنی در صنعت کشاورزی برای بهبود عملکرد خاک و محصولات استفاده می شود.
  7. سولفات منگنز: این ترکیب برای تامین منگنز مورد نیاز خاک، برای تهیه کود باغبانی و کشاورزی برای تغذیه گیاهان مورد استفاده قرار می گیرد.

مشخصات شیمیایی سولفات

جرم مولی این ترکیب یونی 96.07 مول است که در صنایع مختلف به صورت مشتقات اسیدی، نمک ها و پراکسیدهای سولفات مورد استفاده قرار می گیرد. سولفات ها ترکیب یونی هستند که در آن یک اتم گوگرد در مرکز قرار گرفته و 4 اتم اکسیژن به شکل 4 وجهی اطراف آن را پرکرده اند.

سولفات ها در واقع نمک های اسید سولفوریکی هستند که ترکیب اصلی آن ها از این نمک ها تشکیل شده و پیوند بین آن ها از نوع کووالانسی است. اغلب سولفات ها محلول در آب هستند اما برخی از مشتقات آن ها مانند سولفات باریم، سولفات کلسیم، سولفات سرب و یا سولفات استرانسیوم دارای محلول پذیری کم تری در آب می باشند و جز سولفات های نامحلول در آب به شمار می روند. سولفات رادیوم نیز نامحلول ترین سولفات شناخته شده است.

آنالیز تشخیص سولفات

برای تشخیص وجود سولفات در یک ترکیب می توان از باریم استفاده کرد. برای انجام این آزمایش ماده ای شامل باریم مانند کلرید باریم به ترکیب مورد نظر اضافه می شود. در صورت وجود سولفات، ترکیب به رنگ سفید در می آید.

قیمت و خرید سولفات

در صورتی که شما در صنایع مختلف مشغول به فعالیت باشید، ممکن است نیاز به خرید سولفات و تهیه آن پیدا کنید. بنابراین ممکن است، شما به ترکیب یا ترکیبات خاصی از این ماده شیمیایی نیاز داشته باشید. قیمت سولفات با توجه به نوع آن و البته مقدار مورد نیاز شما متفاوت خواهد بود.

به عنوان مثال، اگر شما در حوزه کشاورزی نیاز به سولفات داشته باشید، باید این ماده را با درصد خلوص مشخصی تهیه کنید. از این رو، شما باید هنگام خرید، اطلاعات بالایی در این زمینه داشته باشید تا علاوه بر درصد خلوص این ماده، کیفیت آن را تشخیص دهید.

اگر در این حوزه اطلاعی ندارید و به دنبال شرکتی معتبر برای خرید مواد شیمیایی خود هستید، ما به شما شرکت تدارک صنعت کاغذ کرمان که یکی از شرکت های فعال در زمینه تولید محصولات مختلف صنایع سلولزی و مواد شیمیایی است، معرفی می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به سایت این مجموعه به نشانی https://www.kepsico.com/ مراجعه نمایید.

 

1401/10/06
15:38:15
5.0 از 5 امتیاز
427
تگهای خبر: رپورتاژ , سایت , شركت , صنایع
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات