عقب گرد جهانی دلار

عقب گرد جهانی دلار شاخص دلار برای دومین روز متوالی نزولی ماند.


به گزارش ساسان گستر به نقل از رویترز، هر چند رشد اقتصادی چین در سطح مثبت باقی مانده است، اما آمارهای انتشار یافته نشان میدهد که برای پنجمین ماه متوالی، رشد بخش خرده فروشی در سطح منفی باقی مانده است و این مساله می تواند بر ضعیف باقی ماندن سطح تقاضا در یکی از بزرگ ترین بازارهای مصرفی جهان و در نتیجه تجارت جهانی اثر منفی بگذارد.
نشانه هایی از وقوع جنگ ارزی بین پکن و واشنگتن موجب نگرانی فعالین بازار ارز شده و همین مساله به تقویت ارزهای امن نظیر فرانک منجر گردیده است. اختلافات چین و آمریکا از مساله هنگ کنگ به تایوان کشیده شده و چین تهدید کرده است غول اسلحه سازی " لاکهید مارتین" را در صورت اصرار به فروش تسلیحات به تایوان تحریم خواهدنمود.
بگفته روزنامه نیویورک تایمز، دولت ترامپ در حال بررسی پیشنهاد اعمال ممنوعیت سفر به خاک این کشور برای شماری از مقامات حزب حاکم چین است. چین سفیر آمریکا را فراخوانده و نسبت به تداوم این سیاست ها هشدار داده است. لیو ژیاو مینگ-سفیر چین در انگلیس نیز گفته که غرب درباب چین در حال ارتکاب یک اشتباه راهبردی است و چین کشوری متخاصم برای غرب نیست.
دونالد ترامپ- رئیس جمهور آمریکا دستور داده است وضعیت ویژه برای هنگ کنگ که اجازه دسترسی گسترده فعالان هنگ کنگی به بازارهای مالی جهانی را می داد، لغو شود. ترامپ هم چنین مصوبه اخیر قانون گذاران آمریکایی برای اعمال تحریم های بیشتر بر مقامات چینی درگیر در پرونده هنگ کنگ را امضا کرد. شماری از مقامات دولت آمریکا به ترامپ پیشنهاد داده اند تا اتصال دلار هنگ کنگ به دلار آمریکا را ملغی اعلام نماید. با این وجود بعضی از کارشناسان نگران اند چنین اقدامی موجب شود تا چین با فروش قسمتی از اوراق قرضه خزانه داری آمریکا که در اختیار دارد، فشار روی بازدهی این اوراق را تشدید کند.
انگلیس نیز اعلام نمود که شرکت چینی هوآوی را از پروژه اینترنت نسل پنجم خود خارج خواهدنمود و کلیه تجهیزات مربوطه این شرکت باید تا سال ۲۰۲۷ از چرخه اینترنت نسل پنج انگلیس بیرون رود.
یوکیو ایشیزوکی- استراتژیست ارزی در موسسه "دایوا سکیوریتیز" - اظهار داشت: روز به روز رفتار معامله گران تغییر می کند و الگوی ثابتی ندارد. حالا همه به خاطر ویروس (کرونا) باردیگر دست به عصا شده اند. چون که هنوز ویروس را تحت کنترل در نیاورده ایم ریسک های جدید نظیر ریسک جنگ ارزی بین پکن و واشنگتن می تواند به سرعت با واکنش منفی بازار مواجه شود.
از طرف دیگر با بازگشایی مجدد کسب و کارها شاهد اوج گیری شیوع ویروس کرونا بوده ایم و در بعضی از نقاط چین محدودیت های رفت و آمدی باردیگر به اجرا درآمده اند تا جلوی شیوع بیشتر ویروس کرونا که طبق اعلام مقامات بهداشتی چین دارای برخی رفتارهای متفاوت از ویروس اولیه آن است گرفته شود. طبق اعلام مقامات چینی ویروس کرونای جدید بوسیله اروپا وارد چین شده است. در بعضی از نقاط انگلیس و استرالیا نیز محدودیت هایی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در نظر گرفته شده است.
هم اکنون با بازگشایی مجدد کسب و کارها، شمار مبتلایان به کرونا در بزرگ ترین اقتصاد جهان بار دیگر رو به فزونی رفته است و این مساله چشم انداز نامطمئنی را پیش روی فعالان اقتصادی قرار داده است. نتایج یک نظرسنجی از مدیران مالی ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی که توسط دانشگاه یورک انجام شده است نشان میدهد بیشتر آنها نسبت به باقی ماندن سطح تقاضای مصرف کنندگان در سطوح پایین نگران اند.
تابحال بیش از ۱۳ میلیون و ۶۹۷ هزار و ۶۶۲ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۵۸۶ هزار و ۸۹۶ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۴۰ هزار و ۱۴۰ نفر، برزیل با ۷۵ هزار و ۵۲۳ نفر، انگلیس با ۴۵ هزار و ۵۳ نفر، مکزیک با ۳۶ هزار و ۹۰۶ نفر و ایتالیا با ۳۴ هزار و ۹۹۷ نفر بوده است.
رودریگو کارتیل، استراتژیست مسائل ارزی در "بانک ملی استرالیا" اظهار داشت: افزایش مجدد شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در جهان ممکنست سیاستگذاران را به تغییر ریل سیاست بازگشایی اقتصادها سوق دهد و این مساله برای بازارها بسیار تلخ خواهد بود. لازم است بدانیم تاثیر قرنطینه فاز نخست بر روی اقتصادها خصوصاً روی اقتصاد آمریکا چه قدر بوده است.
باتوجه به افزایش مخارج دولت، روند صعودی بدهی و کسری بودجه در آمریکا ادامه دارد؛ میزان بدهی های آمریکا تا اختتام ماه ژوئن ۲۰۲۰ به ۲۶ تریلیون و ۳۲۳ میلیارد و ۸۹۴ میلیون دلار رسیده است. کسری بودجه دولت آمریکا نیز تا اختتام ماه ژوئن به شش تریلیون و ۲۵۱ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار رسیده است.
کارل شاموتا - استراتژیست ارشد بازارهای ارز در موسسه " کمبریج گلوبال پیمنتس" - اظهار داشت: بطور واضحی شاهد بهبود اطمینان معامله گران نسبت به ریسک های موجود بر سر راه اقتصاد جهانی بوده ایم و مقامات آمریکا و چین حمایت های خوبی از بازارهای مالی خود کرده اند، با این وجود خصوصاً در حوزه پولی سیاست گذاری ها با آنچه در طول بحران مالی ۲۰۰۹ اتفاق افتاد، متفاوت است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۶.۰۹۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۵۷ دلار اعلام گردید.
ارزهای اروپایی
احیانا تا سه سال آینده تعداد اعضای منطقه پولی یورو به ۲۱ عضو خواهد رسید: برای اولین بار در طول پنج سال اخیر، بلغارستان و کرواسی موفق شدند به عضویت مکانیزم تبادل اروپایی بپیوندند و از تاریخ یکم اکتبر امسال فعالیت بخش بانکی و مالی آنها تحت نظر بانک مرکزی اروپا خواهد بود. این مکانیزم که بعنوان آخرین پیش نیاز پیوستن به منطقه پولی یورو شمرده می شود.
در انگلیس نیز به دنبال کاهش شدید رشد اقتصادی این کشور، بوریس جانسون- نخست وزیر - از ارائه یک بسته حمایتی جدید از اقتصاد در مقابل نتایج کرونا آگاهی داده است. جانسون هم چنین از اعمال تغییرات ساختاری در شیوه مدیریت و بودجه بندی دولت آگاهی داده است.
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۱۷ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۵۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۸ درصد بالا رفت و با عبور از کانال ۱.۱۳ به ۱.۱۴۰ دلار رسید.
مینوری اوچیدا - تحلیلگر بازار ارز در بانک "میتسوبیشی"- اظهار داشت: به صورت کلی بازار باتوجه به تحولات اخیر محتاط شده است. کاهش روابط تجاری و تعطیلی کسب و کارها تقاضا برای ارز را کاهش داده است و انتظار می رود این روند دست کم تا دو ماه آینده نیز ادامه داشته باشد.
ارزهای آسیایی
با وجود آن که بانک مرکزی چین مربوط به تزریق ده ها میلیارد دلار نقدینگی به بازارهای مالی این کشور برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا شده اما آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام نموده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۱۰ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه می به ۳.۱۱۲ تریلیون دلار رسیده است.
تا اختتام ژوئن چین دارای ۱۱۰.۷۶ میلیارد دلار ذخایر طلا نیز بوده است که در مقایسه با ماه قبل ۲.۴۵ میلیارد دلار بالا رفته است.
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۳ درصد کاهش به ۱۰۶.۹۴۱ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۳۰ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۹۷ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/04/27
11:51:04
5.0 از 5 امتیاز
2209
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بازار , بانك
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات