بسته اخبار اقتصادی ایسنا در روز یكشنبه

اقدامات دولت برای كنترل گرانی ها اعلام گردید

اقدامات دولت برای كنترل گرانی ها اعلام گردید به گزارش ساسان گستر مبحث گرانی قیمت برخی كالاها همچون لوازم خانگی، مرغ، موبایل و خودرو بحثی است كه این روزها بسیار شنیده می شود، در این راستا، وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیحاتی درباره دلایل این گرانی ها ارائه نمود.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، امروز اخباری از گفته های رضا رحمانی منتشر گردید كه درباره علت گرانی بعضی از كالاها توضیحاتی ارائه كرده بود در خصوص این كه وقتی ارز كنترل می شود، با یك وقفه ای بازار خویش را با آن وفق می دهد كه بحثی روانی و اجتماعی دارد و از جانب دیگر، مواد اولیه تا در پروسه تولید به جریان افتد و ارائه شود بازه زمانی سه ماهه طول می كشد تا تبدیل به كالا و ارائه شود.
طبق گفته های وزیر صنعت و معدن و تجارت، در مورد كالاهای اساسی از آنجائیكه دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی این كالاها را تامین می كند، دلیل منطقی برای افزایش قیمت وجود ندارد و گروه یك كالایی نباید هیچ تاثیری از نوسان ارز داشته باشند.
وی با بیان این كه البته مسوولیت تامین كالاهای اساسی با وزارت جهاد كشاورزی است و حوزه كنترل اصناف و بازار در حیطه اختیارات و وظایف ما است، اظهار داشت: این در شرایطی است كه در حوزه تامین مشكلی وجود ندارد و در زنجیره توزیع مشكلاتی هست و به دست مصرف كنندگان نمی رسد و از این رو تصمیم به بازبینی در فرآیند توزیع این كالاها گرفتیم و تلاش می نماییم كنترل ها را تشدید نماییم.

پایان پرداخت سود روزشمار حساب های بانكی
امروز هم چنین اعلام گردید كه با تصویب شورای پول و اعتبار پرداخت سود سپرده های سرمایه گذاری كوتاه مدت از آغاز بهمن ماه سال جاری از روزشمار به ماه شمار تغییر خواهد كرد.
شورای پول و اعتبار در جلسه خود در ۲۰ آذرماه سال جاری تصویب كرد كه معیار پرداخت سود سپرده های سرمایه گذاری كوتاه مدت عادی از روزشمار به ماه شمار تغییر یابد؛ به گونه ای كه حداقل مانده حساب در ماه مبنای محاسبه سود سپرده های مزبور باشد.
در این نشست، همینطور مقرر شد كه یك ماه بعد از تاریخ ابلاغ مصوبه و تمهید مقدمات و زیرساخت های لازم در شبكه بانكی كشور، طی آن مقطع زمانی، مراتب در بانك ها و موسسات اعتباری غیربانكی به اجرا درآید.
شورای پول و اعتبار بانك ها و موسسات اعتباری غیربانكی را موظف كرده كه اطلاع رسانی لازم را در این خصوص به سپرده گذاران خود انجام دهند.
تصویب تغییر پرداخت سود سپرده های كوتاه مدت از روزشمار به ماه شمار در حالی است كه بر مبنای بخش نامه مختلف شورای پول و اعتبار در جلسات و سال های گذشته، هم اكنون حداكثر نرخ سود علی الحساب برای سپرده های كوتاه مدت عادی ۱۰ درصد سالانه است.
این در شرایطی است كه چندی قبل، عبدالناصر همتی، رئیس كل بانك مركزی با اخطار جدی به بانك ها اعلام نموده بود كه با بانك ها و موسساتی كه سود بیشتر از ۲۰ درصد به سپرده ها بدهند، برخورد جدی خواهد نمود.

تابلوی ایست مقابل ۱۷ كالای دیگر
خبر دیگر این كه در پی ممنوعیت صادرات ۱۷ قلم كالا از آغاز دی ماه، این كه هر روز بر تعداد اقلام ممنوعه برای صادرات اضافه می شود، به قول برخی كارشناسان، نشان از عدم آشنایی سیاست گذاران با حوزه صادرات دارد.
بر این اساس، چندی قبل بود كه مدیركل دفتر صادرات گمرك در بخشنامه ای به گمركات اجرایی مبحث ممنوعیت صادرات كره، انواع حبوبات و برخی كالاها كالاهای كشاورزی از آغاز دی ماه را ابلاغ نمود.طبق آن، بخشنامه، با عنایت به ضرورت تامین و تنظیم بازار كره و حبوبات از تاریخ اول دی ماه سال جاری صادرات انواع كره، نخود فرنگی، نخود رسمی (لپه)، سایر نخودهای رسمی، لوبیا، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، سایر لوبیاهای رسمی همچون لوبیا سفید، بامبارا (نوعی لوبیای چشم بلبلی)، لوبیای چشم بلبلی، سایر انواع لوبیا، عدس، باقالا، نخود كفتری، سایر محصولات نباتی و مواد نباتی و تفاله های نباتی، آخال و سایر محصولات فرعی نباتی ممنوع گردید.
البته به قول رییس كمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران، این كه هراز چندگاهی ممنوعیت صادرات برخی كالاها تولید می شود، خیلی از منافع كشور را به خطر می اندازد.

هر ماه شاهد افتتاحات مسكن مهر خواهیم بود
در حوزه مسكن هم امروز وزیر راه و شهرسازی در باره پروژه مسكن مهر اعلام نمود كه در بعضی پروژه ها، ما واحدهای آماده ای را داریم كه به خاطر نداشتن تاسیسات زیربنایی و انشعاب به بهره برداری نرسیده اند كه با هماهنگی های انجام شده در سال ۹۷ و ۹۸ مردم شاهد تكمیل ماهانه واحدها و واگذاری آنها خواهند بود.
به قول محمد اسلامی، در بحث پروژه مسكن مهر مباحث مختلفی عنوان شد كه این مباحث مهم ترین آفت این پروژه ها بوده است. بحث دیگر در این خصوص بحث ورود دولت و وزارت راه و شهرسازی به بحث ساخت بود كه گرفتاری هایی را به وجود آورد كه هركدام به خودی خود یك مانع است.
پروژه مسكن مهر بیشتر از دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد بوده است كه بیشتر از ۷۰۰ هزار واحد در دولت نهم و دهم و یك میلیون و ۱۲۰ هزار واحد در دولت یازدهم و دوازدهم تكمیل شده است و حدود ۵۰۰ هزار واحد باقی مانده است.

شرط دریافت مالیات از مسكن
از جانب دیگر، بروز شرایط تورمی و تكاپوی مردم برای حفظ قدرت خرید سبب شد از آغاز سال جاری بعضی از امواج سرمایه ای وارد بازار مسكن شود و قیمت ها در این بازار افزایشی شود. این مساله سبب شده خیلی از افرادی كه خواستار خرید مسكن جهت استفاده شخصی یا حتی اجاره آن هستند گرفتار مشكلاتی شوند.
گران شدن مسكن در ماه های گذشته و فشار بر مصرف كنندگان سبب شده طرح مالیات بر عائدی مسكن بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت پیدا كند؛ در این باره رئیس اسبق سازمان امور مالیاتی اعتقاد دارد تا زمانی كه یك بانك اطلاعاتی جامع درباره املاك وجود نداشته باشد، نمی توانیم از مالیات بر مسكن صحبت نماییم.
یكی از طرح هایی كه به منظور كنترل سفته بازی در بازار مسكن و همینطور پیشگیری از افزایش قیمت آن طراحی شده، طرح مالیات بر مسكن است؛ طرحی كه انتظار می رود با اجرای آن بازار مسكن سر و سامانی بگیرد.

بسته های اینترنت بدون اینستاگرام در راه است؟
اخیراً نامه ای درباره محدودسازی برای اینستاگرام منتشر و البته ازسوی سخنگوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام شده كه ارتباطی با فیلترینگ این شبكه اجتماعی ندارد.
رییس مركز روابط عمومی ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاع داده كه نامه ای كه اخیراً درباره محدودسازی برای اینستاگرام انتشار یافته، ارتباطی با فیلترینگ این شبكه اجتماعی ندارد. در این طرح، بسته ها و طرح های فروش اینترنت، بدون امكان اتصال و استفاده از شبكه ی اجتماعی اینستاگرام تهیه می گردد.
در این نامه ظاهرا از جانب سازمان تنظیم مقررات ارتباطات و رادیویی، خطاب به شركت مخابرات ایران و كلیه شركت های ارائه كننده خدمات اینترنتی آمده است كه با عنایت به لزوم صیانت از فرهنگ اسلامی ایرانی و حریم خانواده ها و پشتیبانی از محتوای داخلی، با قید فوریت تصمیمی اتخاذ كنند كه بسته ها و طرح های فروش اینترنت بدون امكان اتصال و استفاده از شبكه اجتماعی اینستاگرام، تهیه و در فهرست بسته های فروش خود قرار دهند.
اما انتشار این نامه در حالی است كه چندی قبل رئیس مركز ملی فضای مجازی تاكید كرده بود اینستاگرام هم باید نماینده پاسخگو داشته باشد.
فیروزآبادی با بیان این كه در مركز ملی فضای مجازی معتقدیم رسانه های خارجی كه بیشتر از یك میلیون كاربر دارند، حتما باید داخل كشور نماینده داشته باشند، اظهار داشته بود: تعریفی كه در مركز ملی و شورای عالی فضای مجازی از پیام رسان شده شامل شبكه های اجتماعی هم می گردد و سیاست ما این است كه اینستاگرام هم باید در كشور نماینده پاسخگو داشته باشد.

اگر در تهران برف نبارد...
در حوزه انرژی اما مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران با تاكید بر این كه بارش بارندگی در تهران می تواند تا حدی چالش های موجود در حوزه تامین منابع آب را حل كند، اظهار داشت: مبحث مهم بارش برف است چراكه اگر در تهران شاهد بارش برف باشیم، خیلی از مشكلات حل می شود، اما اگر برف نبارد، با مشكلاتی در این حوزه مواجه خواهیم بود.
به قول محمدرضا بختیاری برای مشخص شدن این مورد باید منتظر آخر زمستان باشیم و بدترین سناریو را برای گذر از محدودیت منابع آبی در نظر گرفته ایم تا اگر بارش ها به حد كافی نبود، بتوانیم خویش را با شرایط منطبق نماییم، به گونه ای كه تامین آب مشتركان با مشكلی مواجه نشود.
بارندگی ها در پاییز امسال، نسبتا مطلوب بود، به گونه ای كه ۱۲۰ میلی متر بارندگی را شاهد بودیم كه این میزان نسبت به دراز مدت ۶۵ درصد افزایش داشته است. اما با عنایت به این كه میزان بارش های فعلی تنها ۲۵ درصد كل بارش های كل سال آبی است، نمی توان پیش بینی درباره وضعیت منابع آبی تابستان نداشت، اما باید اظهار داشت كه سناریوی تعریف شده برای بهبود شرایط هم چون سال قبل تعریف شده است.



1397/10/02
20:16:46
5.0 از 5 امتیاز
4334
تگهای خبر: ارز , انرژی , بازار , بازرگانی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات